LeKiltä U16- ja U19 -joukkueet kaudelle 21-22, valmentajat joukkueisiin on valittu

LeKin vanhempien ikäluokkien joukkueet ensi kaudelle ovat U16 (Mestis), U19 (ylempi) ja U20 (Mestis). LeKin ensi kauden U16- ja U19 -joukkueiden valmennus on lähes valmis, vielä pari valmentajaa on haussa U19 -joukkueeseen. LeKin U19 -joukkue osallistuu ensi kaudella U19 ylempään sarjaan ja joukkueen päävalmentajaksi on valittu Juuso Pitkänen. Juuso saapuu LeKiin Kangasalan Kisa-Eaglesin organisaatiosta, kaksi edellistä kautta Juuso on toiminut U22- ja A-nuorten valmentajana ja sitä ennen pelaajana A-junioreihin saakka. Apuvalmentajaksi joukkueeseen on kiinnitetty Iiro Kotkaslahti, joka on toiminut kuluvan kauden U17 -joukkueen valmennuksessa.

U16 Mestis-joukkueen päävalmentajaksi on valittu Valtteri Jutila, hän on toiminut kuluvan kauden Lempäälässä toimivan Tapparan U15 -joukkueen valmennuksessa. Apuvalmentajiksi on valittu kuluvalla kaudella U17 -joukkueessa valmentanut Petteri Manninen ja Topi Jaskari, joka lopettaa pelaajauransa LeKin edustusjoukkueessa ja siirtyy valmentajaksi. Joukkueen maalivahtivalmentajana tulevalla kaudella toimii Lasse Sampakoski.

 

Valmennuspäällikkö Mikko Pätsi U19- ja U16 -joukkueen valmentajista:

-Juuso on eteenpäin haluava valmentaja, jonka ajatukset sopivat hienosti yhteen LeKin vanhemman pään joukkueiden tulevaisuuden suunnitelmien osalta. Hän saa syksyllä suoritettua Varalan valmentajan ammattitutkinnon mikä osoittaa hänen motivaatiotaan kehittyä valmentajana ja kehittää itseään valmentajana. Iiro taas on erinomainen lisä valmennukseen, sillä on toiminut tämän kauden U17 -joukkueen valmennuksessa ja tietää tulevan U19 -joukkueen rungon muodostavan U17 -joukkueen pelaajat entuudestaan. Juuson ja Iiron lisäksi kartoitamme valmennukseen toista apuvalmentajaa ja maalivahtivalmentajaa vielä kevään aikana.

-U16 -joukkueen päävalmentaja Valtteri on toiminut LeKissä valmentajana nuoresta iästään huolimatta useita vuosia ja siirtyi tälle kaudelle Tapparan U15 -joukkueen mukaan ensi kautta silmällä pitäen. Hän suorittaa myös tällä hetkellä Jääkiekkoliiton valmentajakoulutusta, josta on varmasti hyötyä ensi kautta ajatellen. Apuvalmentaja Petteri tuo kokemuksellaan varmasti oman lisänsä valmennukseen ja Topi taas hyppää pelaajasta valmentajan rooliin innokkaana ja tuo tuoreen pelaajauransa myötä lisäarvoa varmasti ainakin puolustajien kehittämiseen. Maalivahtivalmentaja Lasse taas varmistaa erittäin laadukkaan maalivahtivalmennuksen tulevalle kaudelle.

 

Juuso Pitkäsen ja Iiro Kotkaslahden kommentit ensi kaudesta:

Juuso: Tulen innokkaana valmentamaan LeKiin ja tämä on minulle hieno mahdollisuus päästä hyppäämään mukaan LeKin organisaatioon ja kehittymään valmentajana. Olen kuullut paljon hyvää ensi kauden runkona toimivasta U17 -joukkueesta ja on hienoa päästä tekemään töitä heidän kanssaan.

Iiro: Vahva ja kurinalainen runko on kasassa ja on hienoa päästä heidän kanssaan pelaaman kovempia U19 ylemmän sarjan pelejä! Odotan innolla yhteistyötä Juuson kanssa.

 

Valtteri Jutilan ja Topi Jaskarin kommentit:

Valtteri: U16 Mestis -joukkue toimii tiiviissä yhteistyössä Tapparan U16 SM -sarjajoukkueen kanssa ja tuo varmasti hyvän näyttöpaikan Tapparan suuntaan. Odotan innolla ensi kautta ja tarkoituksena on mennä pelaajien kehittäminen ykköstavoitteena, näin saadaan LeKin pelaajapolkuun hyviä pelaajia tulevaisuutta ajatellen.

Topi: Odotan ensi kautta jo innolla, on hienoa päästä hyppäämään tavoitteelliseen toimintaan mukaan valmentajan roolissa. Tarkoituksena on kehittää pelaajia ja nähdä vauhdikasta lätkää ensi kaudella!

 

LeKi U20 -joukkueen valmennus ensi kaudelle julkaistaan myöhemmin.