LeKi U20 -joukkueen valmennus kaudelle 2021-2022

LeKi U20 Mestis -joukkueen päävalmentajaksi on valittu Joonas Lehtonen ja apuvalmentajaksi Jesse Haapsaari. Joonas toimi viime kaudella LeKin A-nuorten apuvalmentajana ja tällä kaudella LeKi U17 -joukkueen päävalmentajana. Jesse tulee LeKiin Tapparan organisaatiosta, tällä kaudella hän on toiminut U16 SM -joukkueen apuvalmentajana. Valmennukseen kartoitetaan vielä yhtä apuvalmentajaa, sekä maalivahtivalmentajaa.

copyright ajaton.fi

 

Valmennuspäällikkö Mikko Pätsi ensi kauden U20 -joukkueen valmennuksesta:

Hienoa saada Joonas jatkamaan LeKissä ja ottamaan seuraavaa askeltaan valmentajana. Hän valmistui juuri Kuortaneelta valmentajan ammattitutkinnolta ja jatkaa opiskelua Lapin ammattikorkeakoulussa jääkiekkovalmennukseen painottuvan liikunnanohjaajan koulutuksen myötä. Joonas ja Jesse jatkavat varmasti edellisinä vuosina nähtyä erittäin laadukasta päivittäistä työtä, joka kehittää pelaajia ja auttaa heitä ottamaan askeleita eteenpäin omalla urallaan. Jesse täydentää myös varmasti omalla osaamisellaan valmennustiimiä ja tuo mukanaan varmasti virkistäviä toimintatapoja myös Tapparan organisaatiosta.

Joonas Lehtosen ja Jesse Haapsaaren kommentit ensi kaudesta:

Joonas: Olen erittäin otettu seuran osoittamasta luottamuksesta ja aion olla sen luottamuksen arvoinen. U20 Mestis -joukkueiden valmentajapaikat ovat todella haluttua tavaraa. Sarja on kova ja se haastaa niin pelaajat, kuin valmentajat tekemään rajusti töitä, jos siellä aikoo pärjätä. Sulonen ja Taponen ovat tehneet joukkueen peräsimessä loistavaa työtä pari vuotta. Sitä työtä lähdetään jatkamaan ja ottamaan seuraavia kehitysaskeleita. Isona tavoitteena on jatkaa uskottavan jatkumon luomistaseuran juniorityöstä edustusjoukkueeseen.

Aisaparikseni tulee Jesse Haapsaari. Tunnen hänet aikaisemmista valmentajakoulutuksista. Meitä yhdistää se, että olemme molemmat erittäin omistautuneita ja kiinnostuneita jääkiekosta. Uskon, että täydennämme toisiamme valmentajina ja saamme luotua erittäin kehittävän, sekä kilpailukykyisen ympäristön pelaajille.

Omaan valmennusfilosofiaani kuuluu yksilön kehittämisen ja pelin opettamisen lisäksi vähän sotilaspedagogiikkaa. Ensimmäisinä ihmisille tulee varmasti mieleen pelkkä kuri ja järjestys, mutta se pitää sisällään paljon enemmän. Enemmänkin sieltä tulee ihmisten johtamiseen ja kanssakäymiseen liittyviä taitoja. Ensin tulee toimintakulttuuri ja arvot, vasta sen jälkeen pelisysteemit ja -taktiikat.

 

Jesse: On hieno tilaisuus päästä sekä näyttämään, että kehittämään omaa osaamistani LeKin U20 -joukkueen mukaan. Kiitos mahdollisuudesta LeKin organisaatiolle ja Lehtosen Joonakselle!

Se mitä olen nähnyt ja kuullun LeKin U20 -joukkueen toiminnasta aiempina vuosina on ollut pelkästään positiivista ja oli helppo valinta tarttua tilaisuuteen päästä jatkamaan aiempien johtoryhmien viitoittamalla tiellä.

Korona toi kaudelle 20-21 paljon haasteita niin harjoittelun kuin pelaamisen kannalta, mutta se on myös opettanut sopeutumaan ja kehittämään uusia tapoja toimia. Kaudelle 21-22 pyrinkin tuomaan itselleni tärkeiden arvojen, oikeudenmukaisuuden, yhteistyön ja sitoutuneisuudenlisäksi myös korona-vuoden opettamia ja hyväksi todettuja asioita mukaan toimintaan.